Варненският апелативен съд потвърди присъдата от 17 години затвор за германец,

...
Варненският апелативен съд потвърди присъдата от 17 години затвор за германец,
Коментари Харесай

17 години затвор за германец, извършил жестоко убийство в Златни пясъци

Варненският апелативен съд потвърди присъдата от 17 години затвор за немец, приет за отговорен, че на 10 август 2021 година е умъртвил собствен съотечественик в курорта " Златни пясъци “, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда. Престъплението е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

Обвиняемият е дошъл у нас в края на юли, дружно със свои сътрудници, измежду които и жертвата. Двамата обитавали в един апартамент в хотел в " Златни пясъци “. На 9 август вечерта, след приложимост на алкохол, мъжете се прибрали и се скарали за пари. Около 5:00 часа на разсъмване двамата още веднъж излезли. Подсъдимият почнал да дърпа и блъска приятеля си, съборил го на пътя и траял да го удря с ръце и крайници, най-вече в региона на главата. Жертвата умряла, а обвиненият се прибрал, изпрал маратонките и част от облеклата си и си лежащ. Тялото на убития е било намерено от румънски екскурзиант. По-късно съдебномедицинската експертиза открила, че тежка травма на мозъка е директната причина за гибелта. 

В своето решение Апелативният съд подчертава, че подсъдимият е бил конфликтен, употребявал е и доста алкохол.  Освен това, 26-годишният мъж към този момент има 5 присъди в родината си. 

Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР